Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
3-3,5 su bardağı sıcak et suyu veya su
1 çorba kaşığı dolusu (35 gr.) tereyağı
tuz
Hazırlanışı:
- Pirinci üstünü biraz geçecek şekilde, tuz eklenmiş ılık su ile ıslatıp 20-25 dakika bekletin. (suya 1-2 damla limon suyu katmanız halinde pilavınız daha beyaz olacaktır.)
- Beklemiş pirinci akan suyun altına tutarak birkaç kere yıkayıp süzün.
- Pilav tenceresinde tereyağını eritin. Bir yandan da et suyunu yada suyu ısıtın.
- Erimiş tereyağına pirinci ekleyip, pirinçler şeffaf bir hal alıncaya kadar karıştırarak kavurun.
- Üzerine ısıtmış olduğumuz et suyunu yada suyu ekleyin.
- Tuzunu serpip ağır ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın.
- Suyunu çekince ocağı kapatıp tencerenin ağzına bir kağıt havlu koyarak 10 dakika kadar dinlendirin. Servisten önce tahta kaşıla harmanlayın.
Şehriyeli pirinç pilavı yapmak isterseniz, eritmiş olduğunuz tereyağına öncelikle 2 çorba kaşığı arpa şehriye koyunuz ve çevirerek kavurunuz. Şehriyelerin rengi pembeleştikten sonra pirinçleri ekleyip, yukarıda açıklandığı gibi pişirmeye devam ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder