
Malzemeler:
500 gr. kuzu veya dana kuşbaşı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet kuru soğan
2-3 adet sivri biber
2 adet taze domates veya 4 kaşık doğranmış hazır domates
tuz, karabiber, salça, 1 diş sarımsak
Beğendi için:
2 adet patlıcan
25 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
tuz
Hazırlanışı:
- Bir tavada sıvıyağı kızdırıp etleri ve doğranmış sarımsağı ilave edin ve karıştırın. Kıyılmış soğanı, ince halkalar halinde doğranmış biberi, renk vermesi için bir miktar salçayı etlere ilave edin. Son olarak da küp küp doğranmış domatesleri ilave edip suyunu çekene kadar kavurun. Suyunu çekmeden tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Suyunu çekene kadar kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın.
- Patlıcanları ateşte yandıkça çevirerek közleyin. Kabuklarını soyun. (Közlemeden patlıcanların üzerinde delikler açın.) Kararmamaları için limon suyu sürün. Patlıcan içlerini bıçakla veya blenderla kıyın.
- Tereyağını bir tavada eritip unu ekleyin ve kavurun. Sütü azar azar ilave edip beşamel kıvamın alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. (İçerisinde topaklar kalmışsa blenderdan geçirebilirsiniz.) Tuzunu ekleyip, sıcak haldeyken ezilmiş patlıcanlarla karıştırın.
- Beğendiyi servis tabağına koyun, üzerine eti ilave ederek sıcak servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder