MERCİMEK KÖFTESİ

Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek 
1 su bardağı ince bulgur
1 demet maydanoz
1 kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz, kimyon, pul biber
1 limonun suyu

Hazırlanışı:
  1. Mercimeği iyice yıkayıp süzün ve bir tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar ılık su ilave edip lapa halini alıncaya kadar pişirin. 
  2. Bir bardak bulguru sıcak mercimeğin üzerine döküp suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı bekletin.
  3. Soğanı kıyıp salça ile yağda kavurun. Maydanozu kıyın. Bütün malzemeyi bulgurlu pirince ekleyip tahta kaşıkla ezerek iyice karıştırın ve 5-10 dakika kadar bekletip yoğurun.  
  4. Karışıma elinizde köfte şekli vererek marul ve turşu ile servis ediniz. 

Hiç yorum yok: