1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 demet maydanoz
1 kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz, kimyon, pul biber
1 limonun suyu
Hazırlanışı:
- Mercimeği iyice yıkayıp süzün ve bir tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar ılık su ilave edip lapa halini alıncaya kadar pişirin.
- Bir bardak bulguru sıcak mercimeğin üzerine döküp suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı bekletin.
- Soğanı kıyıp salça ile yağda kavurun. Maydanozu kıyın. Bütün malzemeyi bulgurlu pirince ekleyip tahta kaşıkla ezerek iyice karıştırın ve 5-10 dakika kadar bekletip yoğurun.
- Karışıma elinizde köfte şekli vererek marul ve turşu ile servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder