
Malzemeler:
600 gr. köftelik kıyma
1 büyük kuru soğan
2 dilim bayat ekmek içi
2 yumurta
1 demet maydanoz
tuz, karabiber
2-3 adet patates
1/2 su bardağı sıvı yağ
Salçalı Sos İçin:
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı dopmates salçası
2 su bardağı su, tuz
Hazırlanışı:
- Soğanı rendeleyin. (Dilerseniz rondodan da geçirebilirsiniz.) Maydanozu ince ince kıyın.
- Ufalanmış ekmek içi, maydanoz, yumurta, soğan, tuz ve karabiberi kıymaya ekleyip güzelce yoğurun. Elinizi ıslatarak karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak avuç içinizde şekillendirin. (uzun köfteler şeklinde)
- Derince bir tavada veya karnıyarık tenceresinde yağı kızdırıp elma dilimi şeklinde doğranmış patatesleri kızartın. Patatesler kızardıktan sonra, patatesleri bir peçete üzerine alıp köfteleri koyun ve sallayarak dış yüzeylerini kızartın. Kızardıktan sonra, hemen yağdan alarak kağıt havlu üzerine koyun.
- Salçayı 2 bardak sıcak su ile karıştırıp sulandırın. İçine köfteleri ve üzerine de patatesleri ekleyip kapağı kapalı olarak 15-20 dakika orta ateşte pişirin.
- Sıcak olarak servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder