
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
3 su bardağı sıcak su veya et suyu
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 kuru soğan
2 sivri biber
Yarım demet maydanoz, kuru nane
2-3 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
tuz, karabiber
Hazırlanışı:
- Bulguru yıkayıp süzün.
- Biberleri ince ince doğrayın, maydanozu kıyın, domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.
- Salçayı bir miktar su ile sulandırın.
- Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda şeffaflaşana kadar kavurun.
- Kavrulmakta olan soğana biberleri ilave edin. Bulguru ekleyip karıştırın.
- Doğranmış domates ve maydanozu, ardından da sulandırılmış salçayı ekleyin.
- Su, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
- Arada bir karıştırarak, kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin.
- Suyunu çekince üzerine bir kağıt havlu kapatıp, kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar dinlendirin.
- Tahta kaşıkla karıştırıp servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder