MEYHANE PİLAVI


Malzemeler:

2 su bardağı pilavlık bulgur
3 su bardağı sıcak su veya et suyu
3 çorba kaşığı sıvıyağ 
1 kuru soğan 
2 sivri biber
Yarım demet maydanoz, kuru nane
2-3 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
tuz, karabiber

Hazırlanışı:

  1. Bulguru yıkayıp süzün.
  2. Biberleri ince ince doğrayın, maydanozu kıyın, domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. 
  3. Salçayı bir miktar su ile sulandırın.
  4. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda şeffaflaşana kadar kavurun. 
  5. Kavrulmakta olan soğana biberleri ilave edin. Bulguru ekleyip karıştırın. 
  6. Doğranmış domates ve maydanozu, ardından da sulandırılmış salçayı ekleyin. 
  7. Su, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. 
  8. Arada bir karıştırarak, kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. 
  9. Suyunu çekince üzerine bir kağıt havlu kapatıp, kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar dinlendirin. 
  10. Tahta kaşıkla karıştırıp servis edin. 

Hiç yorum yok: