VANİLYALI ÇİKOLATALI PASTA


Malzemeler:

1 çikolatalı çift katlı pasta tabanı 
2 tatlı kaşığı instant kahve
2 paket vanilya
350 ml. süt
1 paket vanilyalı puding
40 gr. toz şeker
250 gr. labne 
2 çorba kaşığı portakal likörü
3-4 çorba kaşığı portakal marmelatı
50 gr. file badem
pudra şekeri ve kakao

Hazırlanışı:
  1. Hazır pasta tabanlarını soğuk suda erittiğimiz kahve ile ıslatıp bir kenarda bekletin. 
  2. 300 ml. sütün içinde 1 paket vanilyayı pişirin. 
  3. Artan sütün içinde puding tozu, şeker ve 1 paket vanilyayı eriyene kadar karıştırın. Bu karışımı kaynayan süte ilave edin. 
  4. Karışım kabarmaya başladığında altını kapatın. Labneyi ekleyip soğumaya bırakın. Dilerseniz likör ile tatlandırın.
  5. Bir tavada marmelatı ısıtın ve alt pasta tabanının üstüne 1-2 çorba kaşığı sürün.  Vanilya kremasını sürüp diğer tabanı üstüne kapatın. 
  6. Pastayı buzdolabında 2 saat kadar dinlenmeye bırakın.
  7. Bu esnada, bademleri yağsız bir tavada kavurun. Pastanın kenarına marmelatı sürüp üstüne bademleri serpin. 
  8. Son olarak pastanın üzerini pudra şekeri ve kakao ile süsleyerek servis edin. 

Hiç yorum yok: