
Malzemeler:
1 çikolatalı çift katlı pasta tabanı
2 tatlı kaşığı instant kahve
2 paket vanilya
350 ml. süt
1 paket vanilyalı puding
40 gr. toz şeker
250 gr. labne
2 çorba kaşığı portakal likörü
3-4 çorba kaşığı portakal marmelatı
50 gr. file badem
pudra şekeri ve kakao
Hazırlanışı:
- Hazır pasta tabanlarını soğuk suda erittiğimiz kahve ile ıslatıp bir kenarda bekletin.
- 300 ml. sütün içinde 1 paket vanilyayı pişirin.
- Artan sütün içinde puding tozu, şeker ve 1 paket vanilyayı eriyene kadar karıştırın. Bu karışımı kaynayan süte ilave edin.
- Karışım kabarmaya başladığında altını kapatın. Labneyi ekleyip soğumaya bırakın. Dilerseniz likör ile tatlandırın.
- Bir tavada marmelatı ısıtın ve alt pasta tabanının üstüne 1-2 çorba kaşığı sürün. Vanilya kremasını sürüp diğer tabanı üstüne kapatın.
- Pastayı buzdolabında 2 saat kadar dinlenmeye bırakın.
- Bu esnada, bademleri yağsız bir tavada kavurun. Pastanın kenarına marmelatı sürüp üstüne bademleri serpin.
- Son olarak pastanın üzerini pudra şekeri ve kakao ile süsleyerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder