PALAMUT PİLAKİ


Malzemeler:

Yuvarlak dilimlenmiş 1 büyük boy veya 2 küçük boy palamut
2 kuru soğan
2 domates
1 diş sarımsak
1 limon
2-3 dal maydanoz, defne yaprağı
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber

Hazırlanışı:
  1. Palamut dilimlerini yıkayıp süzün. Domates, soğan ve limonu halka halka dilimleyin. Sarımsağı ikiye bölün.
  2. Küçük güveç kaplarını yağlayın ve önce soğan ve sarımsak sonra sırası ile palamut, limon ve domates dilimlerini yerleştirin. Aralarına tuz ve karabiber serpin. Maydanoz ve defne yapraklarını da ekleyerek üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin. 
  3. Güveçlerin üzerlerini folyo ile kaplayarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. 
  4. Suyunu alması için, üzerinden folyoyu alarak 5 dakika daha fırınlayın. 
  5. Güveci tabağa ters çevirerek yanında pilav ve garnitür ile sıcak servis ediniz.

Hiç yorum yok: