Malzemeler:
Yuvarlak dilimlenmiş 1 büyük boy veya 2 küçük boy palamut
2 kuru soğan
2 domates
1 diş sarımsak
1 limon
2-3 dal maydanoz, defne yaprağı
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber
Hazırlanışı:
- Palamut dilimlerini yıkayıp süzün. Domates, soğan ve limonu halka halka dilimleyin. Sarımsağı ikiye bölün.
- Küçük güveç kaplarını yağlayın ve önce soğan ve sarımsak sonra sırası ile palamut, limon ve domates dilimlerini yerleştirin. Aralarına tuz ve karabiber serpin. Maydanoz ve defne yapraklarını da ekleyerek üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin.
- Güveçlerin üzerlerini folyo ile kaplayarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- Suyunu alması için, üzerinden folyoyu alarak 5 dakika daha fırınlayın.
- Güveci tabağa ters çevirerek yanında pilav ve garnitür ile sıcak servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder