HİNT USULÜ TAVUK


Malzemeler:

300 gr. mantar
1 kabak 
2 domates
2 sarı biber
4 parça tavuk (göğüs)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4-5 çorba kaşığı mercanköşk
3 çorba kaşığı krema
1 tatlı kaşığı nişasta
1-2 tatlı kaşığı köri
bir tutam toz zencefil
kekik, tuz, karabiber, sirke

Hazırlanışı:
  1. Mantar ve kabağı yıkayıp temizleyin. Her ikisini de dilimleyin. 
  2. Domatesleri yıkayıp çekirdeklerini çıkartın. Önce dörde sonra da sekize bölün ve ince şeritler halinde doğrayın. 
  3. Tavuk göğüslerini tavada kızdırdığınız yağda kızartın. Tavuklar kızardıktan sonra onları tavadan alın ve içine sebzeleri koyup kızartın. Ardından kızarmış tavukları sebzelerin üzerine yerleştirin. 
  4. Tavaya sirke ve baharatları ilave edin. Üzeri kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. Daha sonra et ve sebzeleri tavadan bir kevgir yardımı ile alarak soğumayacak şekilde bekletin.
  5. Aynı tavaya süt kreması ilave edip tavada yağla karıştırın. Nişastaya bir miktar su ilave edip karıştırın ve pişen kremanın üzerine yavaşça ilave edin ve sos kıvamını alana kadar devamlı karıştırın.  
  6. Hazırladığınız sosu baharatlarla tatlandırarak et ve sebzelerin üzerine dökerek servis ediniz. 

Hiç yorum yok: