
Malzemeler:
300 gr. mantar
1 kabak
2 domates
2 sarı biber
4 parça tavuk (göğüs)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4-5 çorba kaşığı mercanköşk
3 çorba kaşığı krema
1 tatlı kaşığı nişasta
1-2 tatlı kaşığı köri
bir tutam toz zencefil
kekik, tuz, karabiber, sirke
Hazırlanışı:
- Mantar ve kabağı yıkayıp temizleyin. Her ikisini de dilimleyin.
- Domatesleri yıkayıp çekirdeklerini çıkartın. Önce dörde sonra da sekize bölün ve ince şeritler halinde doğrayın.
- Tavuk göğüslerini tavada kızdırdığınız yağda kızartın. Tavuklar kızardıktan sonra onları tavadan alın ve içine sebzeleri koyup kızartın. Ardından kızarmış tavukları sebzelerin üzerine yerleştirin.
- Tavaya sirke ve baharatları ilave edin. Üzeri kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. Daha sonra et ve sebzeleri tavadan bir kevgir yardımı ile alarak soğumayacak şekilde bekletin.
- Aynı tavaya süt kreması ilave edip tavada yağla karıştırın. Nişastaya bir miktar su ilave edip karıştırın ve pişen kremanın üzerine yavaşça ilave edin ve sos kıvamını alana kadar devamlı karıştırın.
- Hazırladığınız sosu baharatlarla tatlandırarak et ve sebzelerin üzerine dökerek servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder