ŞARAP SOSLU DİL BALIĞI


Malzemeler:

8 adet dil balığı filetosu 
5 çorba kaşığı su 
1/2 kadeh beyaz şarap
1 adet soğan
25 gr. tereyağı
180 gr.mantar
3 tatlı kaşığı limon suyu
2 yumurta sarısı 
3 çorba kaşığı krema
toz kırmızı biber, karabiber, tuz

Hazırlanışı:
  1. Soğanları ince ince doğrayın. Balık filetolarını tuzlayıp karabiberleyin.
  2. Geniş bir tavaya suyu, şarabı ve soğanları koyun. Kaynayınca içine balık filetolarını yerleştirerek kapağını kapayın ve hafif ateşte 8-10 dakika kadar pişirin.
  3. Bir tencerede tereyağını eritin. İçine mantarları ve 2 tatlı kaşığı limon suyunu ilave edin. Tuz, kırmızı biber ve karabiberi ekleyerek kapağını kapatın ve 2 dakika kadar arada sallayarak pişirin.
  4. Bir kevgirle balıkları bir tabağını alın. Üzerine yine kevgirle alınmış mantarları koyun. 
  5. Balığın suyunu mantarların suyunu karıştırın ve ara ara karıştırarak 2-3 dakika kadar kaynatın.
  6. Başka bir kapta 2 yumurta sarısını krema ile çırpın. Kaynayan balık suyundan içine bir parça ekleyin, karıştırın. Oluşturduğunuz karışımı yavaş yavaş balık ve mantar suyuna ilave edin. 
  7. Tencereyi tekrar ateşe koyarak, sos kıvamı elde edinceye kadar kaynatmadan devamlı karıştırarak pişirin. 
  8. Kalan limon suyunu sosa ilave edine ve sosu balığın üzerine dökün. 
  9. Yanında haşlanmış sebze ile sıcak olarak servis ediniz. 

Hiç yorum yok: