
Malzemeler:
8 adet dil balığı filetosu
5 çorba kaşığı su
1/2 kadeh beyaz şarap
1 adet soğan
25 gr. tereyağı
180 gr.mantar
3 tatlı kaşığı limon suyu
2 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı krema
toz kırmızı biber, karabiber, tuz
Hazırlanışı:
- Soğanları ince ince doğrayın. Balık filetolarını tuzlayıp karabiberleyin.
- Geniş bir tavaya suyu, şarabı ve soğanları koyun. Kaynayınca içine balık filetolarını yerleştirerek kapağını kapayın ve hafif ateşte 8-10 dakika kadar pişirin.
- Bir tencerede tereyağını eritin. İçine mantarları ve 2 tatlı kaşığı limon suyunu ilave edin. Tuz, kırmızı biber ve karabiberi ekleyerek kapağını kapatın ve 2 dakika kadar arada sallayarak pişirin.
- Bir kevgirle balıkları bir tabağını alın. Üzerine yine kevgirle alınmış mantarları koyun.
- Balığın suyunu mantarların suyunu karıştırın ve ara ara karıştırarak 2-3 dakika kadar kaynatın.
- Başka bir kapta 2 yumurta sarısını krema ile çırpın. Kaynayan balık suyundan içine bir parça ekleyin, karıştırın. Oluşturduğunuz karışımı yavaş yavaş balık ve mantar suyuna ilave edin.
- Tencereyi tekrar ateşe koyarak, sos kıvamı elde edinceye kadar kaynatmadan devamlı karıştırarak pişirin.
- Kalan limon suyunu sosa ilave edine ve sosu balığın üzerine dökün.
- Yanında haşlanmış sebze ile sıcak olarak servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder