4 adet biftek
4 dilim esmer köy ekmeği
150 gr. mantar
3-4 adet domates
2 adet sivri biber
2 adet orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
acısos
kaşar peyniri
kekik, karabiber, toz kırmızı biber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
- Biftekleri 2 kaşık zeytinyağı, bir tutam kekik ve karabiberle marine edin.
- Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın. Mantarları ince ince, biberleri halka halka doğrayın. Domatesi rendeleyin.
- Marine edilmiş biftekleri sertleşmeyecek şekilde ızgarada üstü kapalı olarak pişirin.
- Bu sırada bir sos kabında kızdırdığımız zeytinyağında sarımsak ve soğanları soteleyin. İçine mantar ve biberleri ekleyin. Malzeme yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam edin. Altını kısarak rendelenmiş domatesi, acısosu ve toz kırmızı biber ile karabiberi ekleyin ve ara ara karıştırarak sos kıvamını alıncaya kadar pişirin.
- Bifteklerin pişerken bırakmış olduğu suyu ekmeklerin üzerine dökün. Pişmiş olan biftekleri birer dilim esmer köy ekmeğinin (Alman veya Rus ekmeği de kullanabilirsiniz.) üzerine yerleştirin. Üzerine ince birer dilim kaşar koyun. Kaşarlar eriyinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) orta ısıda fırında pişirin.
- Biftekli ve kaşarlı ekmekleri bir tabağa alın. Üzerini hazırlamış olduğumuz sosla iyice kapatın.
- Sıcak olarak yanında pilav veya patates ile servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder