TARÇINLI TAVUK


Malzemeler:

1 adet tavuk veya 4 parça tavuk eti
1 adet soğan
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı portakal likörü
karabiber, tuz

Hazırlanışı:
  1. Bir tencereye tavukları, bütün halde soğanı koyup üstüne geçecek kadar su ekleyin. Karabiber ve tuzu ekleyerek haşlayın. Haşlanmış tavukları süzerek başka bir kaba alın.
  2. Küçük bir kapta zeytinyağı, portakal likörü, tarçın ve karabiberi karıştırın. Haşlanmış tavukları hazırladığımız karışıma bulayın. 
  3. Soslu tavukları pembeleşinceye kadar 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. 
  4. Sıcak olarak servis ediniz. 

Hiç yorum yok: