FIRINDA PÜRELİ KÖFTE


Malzemeler:

500gr. kıyma
kimyon, karabiber, tuz 
2 dilim ekmek 
1 ortaboy soğan
1 yumurta
4-5 adet orta boy patates
süt
tereyağı
kaşar peyniri

Hazırlanışı:
  1. Kıymayı bir yoğurma kabına alın. Rendelenmiş soğanı ekleyerek yoğurun. İçine ıslatılmış ve suyu süzülmüş ekmek içini ve baharatları ekleyin ve iyice yoğurun. 
  2. Patatesleri bir tencerede haşlayın. Haşlanmış patatesleri, sıcakken, püre haline gelinceye kadar ezin. Ezilmiş sıcak patateslerin içine ağır ağır ve yedirerek aldığı kadar süt ekleyin. (Süt yerine süt kreması da koyabilirsiniz. Daha yoğun bir lezzeti olacaktır.) Patatesler sütü emdikten sonra 1 tatlı kaşığı tereyağ ekleyip karıştırın. 
  3. Yağlanmış bir fırın kabının altına hazırlamış olduğunuz köfteyi yayın. Üstüne köfte hiç gözükmeyecek şekilde hazırladığınız püreyi yayın. Pürenin üstünü tamamen kaplayacak şekilde kaşar rendesi koyunuz. 
  4. Bu esnada bir tavada 2-3 kaşık domates püresi ve 1-2 kaşık zeytinyağını pişirin. Hazırladığınız sosu kaşarın üzerinde gezdirin. 
  5. 175 derecede ısıtılmış fırında 30-40 dakika arası pişirin.
  6. Yanında salata veya sebze garnitür ile servis ediniz. 

Hiç yorum yok: