
3 adet arpacık soğanı
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı köri
1/4 su bardağı beyaz şarap
1 çay kaşığı hardal
1 yemek kaşığı rokfor (bulamamanız halinde parmesan da koyabilirsiniz. )
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım limonun suyu
4 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı doğranmış kornişon turşusu
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı kekik (tercihen taze)
2 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu
2 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
2 yemek kaşığı ince doğranmış tarhun otu
2 yemek kaşığı ince doğranmış frenk soğanı
Karabiber, tuz
Hazırlanışı:
- Tereyağının yarısını tencereye koyun. Yumuşamış tereyağında çok ince doğranmış soğan ve sarımsakları soteleyin. Ardından köriyi ekleyin ve 1-2 dakika kadar daha pişirin.
- Şarap, karabiber, kırmızıbiber, peynir, hardal ve limon suyunu ekleyin. Harlı ateşte macun kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
- Kalan tereyağla birlikte tüm malzemeyi ekleyin ve iyice karıştırarak 1-2 dakika daha pişirin.
- yada hazırladığınız tereyağı sosunu sosis şekline getirerek alüminyum folyoya sarın ve buzdolabında bekletin. Donmuş olan yağı halkalar halinde keserek sıcak ızgara antrikotun üstünde servis edin.
- Dilerseniz de buzdolabında bekletmeden, sıcak olarak antrikot ile birlikte de servis edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder