CAFE DE PARİS SOS


Malzemeler:

125 gr. sofralık tereyağı
3 adet arpacık soğanı
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı köri
1/4 su bardağı beyaz şarap
1 çay kaşığı hardal
1 yemek kaşığı rokfor (bulamamanız halinde parmesan da koyabilirsiniz. )
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım limonun suyu
4 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı doğranmış kornişon turşusu
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı  kekik (tercihen taze)
2 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu
2 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
2 yemek kaşığı ince doğranmış tarhun otu
2 yemek kaşığı ince doğranmış frenk soğanı
Karabiber, tuz

Hazırlanışı:

  1. Tereyağının yarısını tencereye koyun. Yumuşamış tereyağında çok ince doğranmış soğan ve sarımsakları soteleyin. Ardından köriyi ekleyin ve 1-2 dakika kadar daha pişirin. 
  2. Şarap, karabiber, kırmızıbiber, peynir, hardal ve limon suyunu ekleyin. Harlı ateşte macun kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. 
  3. Kalan tereyağla birlikte tüm malzemeyi ekleyin ve iyice karıştırarak 1-2 dakika daha pişirin. 
  4.  yada hazırladığınız tereyağı sosunu sosis şekline getirerek alüminyum folyoya sarın ve buzdolabında bekletin. Donmuş olan yağı halkalar halinde keserek sıcak ızgara antrikotun üstünde servis edin.
  5. Dilerseniz de buzdolabında bekletmeden, sıcak olarak antrikot ile birlikte de servis edebilirsiniz

Hiç yorum yok: