1 adet soğan
3 adet yufka
5-6 sap maydanoz
karabiber, tuz
1/3 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
2 yumurta
Hazırlanışı:
- Soğanları yemeklik doğrayın. Maydanozları ince ince kıyın.
- Bir yemek kaşığı sıvı yağda soğanları pembeleşinceye kadar kavurup kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kıyma pişmek üzereyken tuz, karabiber ve maydanozu ekleyin. 1-2 dakika kadar daha kavurup ocağın altını kapayın.
- Bir kapta sıvı yağı, yumurtayı ve sütü iyice karıştırın.
- Fırın tepsisini yağlayın. Yufkanın birini tepsinin tabanına serin ve hazırlamış olduğunuz sosla ıslatın. Diğer yufkaları üç eşit parçaya bölün ve bölünmüş yufkalardan birini daha kaplayacak şekilde serin. Her katın üstüne sostan bir miktar koyun. Hazırlamış olduğunuz içi tüm tepsiyi kaplayacak şekilde yayın. Üzerine üçüncü yufkayı serin. Tekrar sostan sürün. Kenarlardan sarkan yufkaları üstüne kıvırın. Sosun kalanını en üste sürün.
- Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin ( yaklaşık 20 dakika )
- Sıcak olarak servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder