PEYNİRLİ YUFKA BÖREĞİ

Malzemeler:

3 adet yufka
300 gr. beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
65 gr. sıvı yağ
250 gr. süt
3 adet yumurta
kırmızı biber

Hazırlanışı:

  1. Maydanozları ince ince kıyın. Peyniri ezin. Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın. Doğradığınız maydanozları, peyniri, yumurta aklarını ve kırmızı biberi karıştırın.
  2. Derin bir kapta süt, sıvı yağ ve yumurta sarılarını çırparak sosu hazırlayın. 
  3. Fırın tepsisini yağlayın ve ilk yufkayı tepsiyi tam olarak kaplayacak şekilde yayın ve üzerine hazırladığınız sostan dökün. 2. yufkayı dörde bölün ve iki parçası ile tepsiyi tamamen kaplayın ve tekrar sos dökün, diğer iki parçayı koyarak tekrar soslayın. 
  4. Peynirle hazırladığımız içi tepsiye eşit bir şekilde dağıtın. Üzerine yine dörde böldüğünüz 3. yufkanın iki parçasını, ardından sos  ve kalan iki parçayı kapatın. Kenarlardan sarkan parçaları böreğin üzerine kıvırın ve üzerini sosla kaplayın. 
  5. Önceden ısıtılmış fırında 190 derecede 25-30 dakika(üstü kızarana kadar) kadar pişirin. 
  6. On dakika kadar dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. 

Hiç yorum yok: