8 tane dolmalık biber
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
2 diş sarımsak
2 adet kuru soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı kuşüzümü
1 yemek kaşığı çam fıstığı
4-5 dal nane
4-5 dal dereotu
1 tatlı kaşığı yenibahar
karabiber, şeker, tuz
Hazırlanışı:
- Biberlerin saplarını, biberlere zarar vermeden çıkartın. Nane ve dereotunu ince ince kıyın.
- Çam fıstıklarını zeytinyağında hafifçeç kavurun. Üzerine ince kıyılmış soğanları ve sarımsağı ekleyin ve iyice kavurun. Pirinci, 1,5 su bardağı suyu, kuşüzümü, şeker, tuz, karabiber ve yenibaharı ekleyin ve suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Nane ve dereotunu ekleyerek iyice karıştırın.
- Hazırladığımız iç soğuduktan sonra biberlere doldurun. Domatesi iri iri doğrayarak biberlere kapak yapın.
- Doldurulmuş biberleri bir tepsiye dizin. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile biberlerin üzerini kaplayacak kadar sıcak su koyun. Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
- Buzdolabında bir gece bekleterek servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder