1 adet soğan
2 adet patates
2 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış (veya dondurulmuş) bezelye
2 çorba kaşığı un
2 yumurtanın sarısı
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 bardak su
kimyon, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
- Patates ve havuçları tavla zarı şeklinde doğrayın. Bezelyelerle birlikte 1 litre suda 30 dakika kadar haşlayın.
- Kıymayı kimyon, tuz ve karabiber ile yoğurun. Küçük toplar halinde şekillendirin. Köfteleri düz bir tabağa döktüğünüz una bulayın.
- Bir çukur kapta yumurta sarıları, un, yoğurt, tuz ve suyu koyun ve iyice çırpın. Limon suyunu ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Haşlanmış patateslerin üzerine hazırladığınız terbiyeyi dökün ve karıştırın. Üzerine köfteleri de ekleyerek 30 dakika kadar kısık ateşte ve üzeri kapalı olarak pişirin.
- Sıcak olarak yanında pirinç pilavı veya ekmekle servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder