EKŞİLİ KÖFTE

Malzemeler:


500 gr. kıyma
1 adet soğan
2 adet patates
2 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış (veya dondurulmuş) bezelye
2 çorba kaşığı un
2 yumurtanın sarısı 
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 bardak su
kimyon, tuz, karabiber


Hazırlanışı:

  1. Patates ve havuçları tavla zarı şeklinde doğrayın. Bezelyelerle birlikte 1 litre suda 30 dakika kadar haşlayın.
  2. Kıymayı kimyon, tuz ve karabiber ile yoğurun. Küçük toplar halinde şekillendirin. Köfteleri düz bir tabağa döktüğünüz una bulayın.
  3. Bir çukur kapta yumurta sarıları, un, yoğurt, tuz ve suyu koyun ve iyice çırpın. Limon suyunu ekleyerek çırpmaya devam edin. 
  4. Haşlanmış patateslerin üzerine hazırladığınız terbiyeyi dökün ve karıştırın. Üzerine köfteleri de ekleyerek 30 dakika kadar kısık ateşte ve üzeri kapalı olarak pişirin.
  5. Sıcak olarak yanında pirinç pilavı veya ekmekle servis ediniz.


Hiç yorum yok: