
110 gr. tereyağı (1/2 su bardağı)
3 iri yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı taze limon suyu (aynı ölçüde sirke veya beyaz şarap da koyabilirsiniz.)
4 yemek kaşığı kaynar su
1/2 çaykaşığı tuz
1/4 çaykaşığı kırmızı biber
Hazırlanışı:
- Tereyağını eritin ve sıcak kalmasını sağlayın.
- Derin bir porselen kapta yumurta sarılarını çırpın ve limon suyu, tuz ve kırmızı biberi ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Hazırladığınız karışımı porselen kap ile birlikte kaynar suyun üzerine koyunuz. (benmari usulü) Yumurtaların pişmemesine dikkat ederek çırmaya devam ediniz.
- Hazırladığınız karışım ağır ağır ve karıştırmaya devam ederek tereyağının içine dökünüz. Sos kıvamlı bir hale geldiğinde ateşten alınız.
- Sos fazla kalınlaşmışsa 1-2 yemek kaşığı sıcak su ile inceltebilirsiniz.
- Hemen ve sıcak olarak servis ediniz.
- Hollandez sos kuşkonmaz, kalbi ve balık ile birlikte servis edebileceğiniz bir sostur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder