HOLLANDEZ SOS

Malzemeler:

110 gr. tereyağı (1/2 su bardağı)
3 iri yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı taze limon suyu (aynı ölçüde sirke veya beyaz şarap da koyabilirsiniz.)
4 yemek kaşığı kaynar su
1/2 çaykaşığı tuz
1/4 çaykaşığı kırmızı biber


Hazırlanışı:

  1. Tereyağını eritin ve sıcak kalmasını sağlayın.
  2. Derin bir porselen kapta yumurta sarılarını çırpın ve limon suyu, tuz ve kırmızı biberi ekleyerek çırpmaya devam edin. 
  3. Hazırladığınız karışımı porselen kap ile birlikte kaynar suyun üzerine koyunuz. (benmari usulü) Yumurtaların pişmemesine dikkat ederek çırmaya devam ediniz. 
  4. Hazırladığınız karışım ağır ağır ve karıştırmaya devam ederek tereyağının içine dökünüz. Sos kıvamlı bir hale geldiğinde ateşten alınız.
  5. Sos fazla kalınlaşmışsa 1-2 yemek kaşığı sıcak su ile inceltebilirsiniz. 
  6. Hemen ve sıcak olarak servis ediniz. 
  7. Hollandez sos kuşkonmaz, kalbi ve balık ile birlikte servis edebileceğiniz bir sostur.

Hiç yorum yok: