Malzemeler:
2 bardak pirinç
2 Orta boy havuç
300 gr kuşbaşı
1 paket dolmalık fıstık
3 bardak su.
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
- Havuçları kibrit çöpü inceliğinde doğrayın. Pirinci ıslatın.
- Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Üzerine kuşbaşı doğranmış eti ilave edip kapağını kapatın. Et suyunu bıraktıktan sonra havuçları ilave edin ve kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Fıstıkları ilave edip kavurun. Pirinci ilave edin ve biraz daha kavurun. Sıcak suyu ve tuzu ilave edin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Sıcak olarak servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder