ÖZBEK PİLAVI


Malzemeler:

2 bardak pirinç
2 Orta boy havuç
300 gr kuşbaşı
1 paket dolmalık fıstık
3 bardak su.
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:
  1. Havuçları kibrit çöpü inceliğinde doğrayın. Pirinci ıslatın.
  2. Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Üzerine kuşbaşı doğranmış eti ilave edip kapağını kapatın. Et suyunu bıraktıktan sonra havuçları ilave edin ve kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. 
  3. Fıstıkları ilave edip kavurun. Pirinci ilave edin ve biraz daha kavurun. Sıcak suyu ve tuzu ilave edin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. 
  4. Sıcak olarak servis ediniz. 

Hiç yorum yok: