İTALYAN USULÜ RULO

Malzemeler:

750 gr. kıyma
2 yumurta
1 çorba kaşığı salça
1 soğan
75 gr. çekirdeksiz yeşil zeytin
3-4 dilim bayat ekmek
taze biberiye, fesleğen, maydanoz
Zeytinyağı
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber

Hazırlanışı:

  1. Ekmeği ıslatın, süzün ve ufalayın. Zeytinleri ikiye bölün. Soğanı yemeklik doğrayın. Taze baharatları ince ince doğrayın.
  2. Bir tavada kızdırdığınız zeytinyağında soğanları soteleyin. İçine taze baharatları ekleyip soğuması için bekletin.
  3. Ekmek, kıyma, yumurta, salça, zeytin ve baharatlı soğanı derin bir kaba koyun ve iyice yoğurun. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberle tatlandırın. 
  4. Karışımdan ekmek somununa benzer bir şekil oluşturun ve yağlanmış tepsiye yerleştirin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 60 dakika kadar pişirin.
  5. Ruloyu hamura veya lahanaya sararak da pişirebilirsiniz. 
  6. Üzerine badem, fındık veya soyulmuş ayçekirdeği serperek, patates püresi veya makarna ile sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında ekmek, hardal, ketçap vaya patates salatası ile soğuk olarak da tüketilebilir.

Hiç yorum yok: