MERMER KEK

Malzemeler:

1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 çay kaşığı limon suyu
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 tatlı kaşığı kakao
100 gr. tereyağı
3 yumurta

Hazırlanışı:

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağ ile şekeri çırpınız. Yumurtaları teker teker ekleyerek iyice çırpınız. Vanilini ekleyiniz. 
  2. Sütü limon suyuyla karıştırınız ve karışıma ekleyeniz, iyice çırpınız. 
  3. Un, tuz ve kabartma tozununu ekleyiniz ve iyice karıştırınz.
  4. Hamuru ikiye ayırınız ve birine kakaoyu ekleyip tek renk oluncaya kadar karıştırınız.
  5. Her iki hamuru da yağlamış olduğunuz kek kalıbına koyunuz ve bir bıçakla geniş bir S çiziniz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 60 dakika kadar pişiriniz. 
  6. 10 dakika dinlendirip servis ediniz.

Hiç yorum yok: