
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 çay kaşığı limon suyu
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 tatlı kaşığı kakao
100 gr. tereyağı
3 yumurta
Hazırlanışı:
- Oda sıcaklığındaki tereyağ ile şekeri çırpınız. Yumurtaları teker teker ekleyerek iyice çırpınız. Vanilini ekleyiniz.
- Sütü limon suyuyla karıştırınız ve karışıma ekleyeniz, iyice çırpınız.
- Un, tuz ve kabartma tozununu ekleyiniz ve iyice karıştırınz.
- Hamuru ikiye ayırınız ve birine kakaoyu ekleyip tek renk oluncaya kadar karıştırınız.
- Her iki hamuru da yağlamış olduğunuz kek kalıbına koyunuz ve bir bıçakla geniş bir S çiziniz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 60 dakika kadar pişiriniz.
- 10 dakika dinlendirip servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder