
2 adet domates
1 su bardağı temizlenmiş, pişmiş küçük karides
4 adet salatalık turşusu
2-3 dal taze soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı ançüez
1 yemek kaşığı Dijon hardalı
½ su bardağı mayonez
½ limonun suyu
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
Hazırlanışı:
- Karidesleri temizleyin, pişirin ve soğumaya bırakın. Salatalık turşularını küçük doğrayın. Marulu ve domatesleri yıkayın ve doğrayın. Soğanları doğrayın.
- Bir kapta sarımsağı, limon suyunu, mayonez, hardal, ançüez ve karabiberi sos kıvamını alıncaya kadar karıştırın.
- Tüm malzemeyi geniş bir salata kabına boşaltın ve sosa iyice bulanana kadar karıştırın.
- Üzerini dereotu ile süsleyerek servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder