
450 gr. taze chorizo (dilerseniz sucuk da kullanabilirsiniz.)
100 gr. dinlenmiş chorizo
750 gr. taze patates
1 kutu doğranmış domates
150 gr. şarap
1 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
karabiber, tuz
Hazırlanışı:
- Chorizoları 3 cm. kalınlığında doğrayın. Patatesleri soyun ve iri parçacıklar halinde doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın.
- Yağı kızdırın ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Önce taze sonra dinlenmiş chorizoları ekleyin ve renkleri kahverengileşince kadar kavurun. Tuz ve biberle tatlandırın.
- Patates, domates ve şarabı ekleyin ve ara ara karıştırarak kısık ateşte, üzeri kapalı olarak 50 dakika kadar pişirin.
- Patatesler piştikten sonra altını kapatın ve yanında pirinç pilavı ila servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder