ISPANAKLI VE DOMATESLİ MEZGİT

Malzemeler:

1 adet soğan
300 gr. ıspanak
¼ çay kaşığı hindistan cevizi
½ çay kaşığı tuz
2 dilim mezgit fileto
1 kutu doğranmış domates
¼ çay kaşığı tarhun
¼ çay kaşığı kekik
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı mısır nişastası

Hazırlanışı:

  1. Ispanakları yıkayıp doğrayın. Soğanı ince ince kıyın ve 1 yemek kaşığı kadarını ayırın. Fırını 190°C'e ayarlayın. Fırın kabını yağlayın.
  2. Bir tencerede yağın yarısını eritin ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine hindistan cevizi ve ıspanakları ekleyin ve 3 dakika kadar karıştırarak pişirin.
  3. Fırın kabınıza mezgitleri ve hazırladığınız ıspanağı sıralı olarak koyun. Üzerine suyu süzülmüş doğranmış domatesi koyun. Tarhun, kekik ve tuzunu ekleyerek fırına verin. 35-40 dakika kadar pişirin.
  4. Yemek fırında pişerken bir tavada kalan yağı eritin. Ayırmış olduğunuz, bir yemek kaşığı soğanı kavurun ve üzerine mısır nişastasını ekleyerek sos kıvamına getirin. Üzerine süzmüş olduğunuz domates suyunu ekleyerek pişirin.
  5. Hazırladığınız sosu pişmiş olan yemeğinizin üzerine dökerek servis ediniz.  

Hiç yorum yok: