300 gr. ıspanak
¼ çay kaşığı hindistan cevizi
½ çay kaşığı tuz
2 dilim mezgit fileto
1 kutu doğranmış domates
¼ çay kaşığı tarhun
¼ çay kaşığı kekik
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı mısır nişastası
Hazırlanışı:
- Ispanakları yıkayıp doğrayın. Soğanı ince ince kıyın ve 1 yemek kaşığı kadarını ayırın. Fırını 190°C'e ayarlayın. Fırın kabını yağlayın.
- Bir tencerede yağın yarısını eritin ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine hindistan cevizi ve ıspanakları ekleyin ve 3 dakika kadar karıştırarak pişirin.
- Fırın kabınıza mezgitleri ve hazırladığınız ıspanağı sıralı olarak koyun. Üzerine suyu süzülmüş doğranmış domatesi koyun. Tarhun, kekik ve tuzunu ekleyerek fırına verin. 35-40 dakika kadar pişirin.
- Yemek fırında pişerken bir tavada kalan yağı eritin. Ayırmış olduğunuz, bir yemek kaşığı soğanı kavurun ve üzerine mısır nişastasını ekleyerek sos kıvamına getirin. Üzerine süzmüş olduğunuz domates suyunu ekleyerek pişirin.
- Hazırladığınız sosu pişmiş olan yemeğinizin üzerine dökerek servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder