MANTARLI ERİŞTE

Malzemeler:

1 soğan 
200 gr. mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
400 gr. erişte 
400 ml. et suyu 
200 gr. süt kreması 
100 gr. kaşar peyniri
1 demet taze soğan 
tuz, karabiber

Hazırlanışı:
  1. Soğanları yarım halka şeklinde doğrayın. Mantarları ve taze soğanları ince ince kıyın. Kaşarı rendeleyin. Erişteyi tuzlu suda çok az haşlayın. 
  2. Tereyağını bir tencerede eritip mantar ve erişteyi kavurun. Kavrulmuş mantar ve erişteyi tencereden alın. 
  3. Tencerede kalan yağda soğanı kavurun. Soğanın üzerine önce et suyunu ardından süt kremasını ekleyerek 10 dakika kadar pişirin. 
  4. Mantar ve erişteyi kremalı karışıma ekleyip 3 dakika kadar pişirin. Karabiber ve tuzla tatlandırın. 
  5. Tenceredeki yemeği fırına dayanıklı bir kaba alın. Üzerine taze soğanları serpin ve rendelenmiş kaşarla üzerini tamamen  kaplayın. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  6. Sıcak olarak servis ediniz.

Hiç yorum yok: