Malzemeler:
1 soğan
1 soğan
200 gr. mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
400 gr. erişte
400 ml. et suyu
200 gr. süt kreması
100 gr. kaşar peyniri
1 demet taze soğan
Hazırlanışı:
- Soğanları yarım halka şeklinde doğrayın. Mantarları ve taze soğanları ince ince kıyın. Kaşarı rendeleyin. Erişteyi tuzlu suda çok az haşlayın.
- Tereyağını bir tencerede eritip mantar ve erişteyi kavurun. Kavrulmuş mantar ve erişteyi tencereden alın.
- Tencerede kalan yağda soğanı kavurun. Soğanın üzerine önce et suyunu ardından süt kremasını ekleyerek 10 dakika kadar pişirin.
- Mantar ve erişteyi kremalı karışıma ekleyip 3 dakika kadar pişirin. Karabiber ve tuzla tatlandırın.
- Tenceredeki yemeği fırına dayanıklı bir kaba alın. Üzerine taze soğanları serpin ve rendelenmiş kaşarla üzerini tamamen kaplayın. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Sıcak olarak servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder