Yarım limonun suyu
1 küçük havuç
4 dal maydanoz
100 gr. kaşar peyniri
1 yumurta
tuz, karabiber
Hazırlanışı:
- Balığı ayıklayıp yıkayın. Üzerine limon suyunu dökün. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
- Havucu iri iri rendeleyin. Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayıklayın. Yumurtayı çırpın. Kaşarı rendeleyin. Bir kasede yumurta, peynir, havuç ve maydanozu karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Fırına dayanıklı bir kabı yağlayın. Balık filetolarını kabın içine yerleştirip havuçlu karışımı üzerine dökün. Fırına verip orta bölmede 20 dakika kadar pişirin.
- Sıcak olarak yanında salata ile servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder