HAVUÇ KAPLI BALIK

Malzemeler:


4 balık filetosu (herhangi bir beyaz etli balık olabilir.)
Yarım limonun suyu
1 küçük havuç
4 dal maydanoz
100 gr. kaşar peyniri
1 yumurta
tuz, karabiber

Hazırlanışı:

  1. Balığı ayıklayıp yıkayın. Üzerine limon suyunu dökün. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. 
  2. Havucu iri iri rendeleyin. Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayıklayın. Yumurtayı çırpın. Kaşarı rendeleyin. Bir kasede yumurta, peynir, havuç ve maydanozu karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  3. Fırına dayanıklı bir kabı yağlayın. Balık filetolarını kabın içine yerleştirip havuçlu karışımı üzerine dökün. Fırına verip orta bölmede 20 dakika kadar pişirin. 
  4. Sıcak olarak yanında salata ile servis ediniz. 

Hiç yorum yok: