KARİDES GÜVEÇ

Malzemeler:

1 kutu donmuş karides
½ limonun suyu
4 adet sivri biber
4 adet domates
5-6 adet mantar
100 gr. rendelenmiş kaşar
1 tatlı kaşığı Dijon hardalı
1 çay kaşığı Worcestershire sosu
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
1çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı:

  1. Mantarı ve sivri biberi ince ince dilimleyin. Domatesleri küp küp doğrayın. Sarımsağı ince ince kıyın. 
  2. Bir tencerede üzerine limon suyunu döktüğünüz mantarları 2-3 dakika kadar pişirin. 
  3. Başka bir tencerede tereyağını eritin. Sırasıyla sarımsağı, biberi ve haşlanan mantarları tencereye atarak kavurun. Üzerine karidesleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. 
  4. Karışıma hardal, Worcestershire sosu ve tuzu ekleyin. 
  5. Domatesleri ve defne yaprağını ekleyin ve üzeri kapalı olarak kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Ocağı kapatın ve karabiberi ekleyin. 
  6. Hazırladığınız yemeği küçük güveçlere paylaştırın. Üzerini rendelenmiş kaşar ile kaplayın. Önceden ısıttığınız fırında 200°C'da 10 dakika kadar (kaşarlar eriyene kadar) pişirin. 
  7. Sıcak olarak yanında pirinç pilavı ile servis ediniz. 

Hiç yorum yok: