1 kutu donmuş karides
½ limonun suyu
4 adet domates
5-6 adet mantar
100 gr. rendelenmiş kaşar
1 tatlı kaşığı Dijon hardalı
1 çay kaşığı Worcestershire sosu
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
1çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
- Mantarı ve sivri biberi ince ince dilimleyin. Domatesleri küp küp doğrayın. Sarımsağı ince ince kıyın.
- Bir tencerede üzerine limon suyunu döktüğünüz mantarları 2-3 dakika kadar pişirin.
- Başka bir tencerede tereyağını eritin. Sırasıyla sarımsağı, biberi ve haşlanan mantarları tencereye atarak kavurun. Üzerine karidesleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Karışıma hardal, Worcestershire sosu ve tuzu ekleyin.
- Domatesleri ve defne yaprağını ekleyin ve üzeri kapalı olarak kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Ocağı kapatın ve karabiberi ekleyin.
- Hazırladığınız yemeği küçük güveçlere paylaştırın. Üzerini rendelenmiş kaşar ile kaplayın. Önceden ısıttığınız fırında 200°C'da 10 dakika kadar (kaşarlar eriyene kadar) pişirin.
- Sıcak olarak yanında pirinç pilavı ile servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder