PALAMUT YEMEĞİ

Malzemeler:

1 adet palamut
3 adet soğan
3 adet domates
½ limon
3-4 adet mantar
2 adet patates
½ demet maydanoz
½ bardak zeytinyağı
tuz

Hazırlanışı:

  1. Palamutları temizleyin ve tuzlayın.
  2. Soğanı pilaki (yarım halka) doğrayın. Domatesi ince şeritler halinde doğrayın. Maydanozu ve mantarları ince ince kıyın. Limonu halkalar halinde doğrayın. 
  3. 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavada kızdırın. Kızgın yağda soğanları soteleyin. Mantarları ekleyin ve sotelemeye devam edin. Tuz, domates ve maydanozu da ekleyerek 1-2 dakika kadar daha soteleyin. 
  4. Patatesleri haşlayın ve haşlanmış patatesleri dörde bölün.
  5. Soğanlı karışımın ²/³'ünü bir tencereye koyun. Üzerine palamutları ve patatesleri dizin. Palamutların üzerine limon dilimlerini ve hepsinin üzerine kalan karışımı koyun. Üzerine kalan zeytinyağını dökün.
  6. Orta ateşte üzeri kapalı olarak 30 dakika pişirin. 
  7. Sıcak olarak yanında salata ile servis ediniz. 

Hiç yorum yok: