1 adet palamut
3 adet soğan
3 adet domates
½ limon
3-4 adet mantar
2 adet patates
½ demet maydanoz
½ bardak zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
- Palamutları temizleyin ve tuzlayın.
- Soğanı pilaki (yarım halka) doğrayın. Domatesi ince şeritler halinde doğrayın. Maydanozu ve mantarları ince ince kıyın. Limonu halkalar halinde doğrayın.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavada kızdırın. Kızgın yağda soğanları soteleyin. Mantarları ekleyin ve sotelemeye devam edin. Tuz, domates ve maydanozu da ekleyerek 1-2 dakika kadar daha soteleyin.
- Patatesleri haşlayın ve haşlanmış patatesleri dörde bölün.
- Soğanlı karışımın ²/³'ünü bir tencereye koyun. Üzerine palamutları ve patatesleri dizin. Palamutların üzerine limon dilimlerini ve hepsinin üzerine kalan karışımı koyun. Üzerine kalan zeytinyağını dökün.
- Orta ateşte üzeri kapalı olarak 30 dakika pişirin.
- Sıcak olarak yanında salata ile servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder