250 gr. pirinç
3 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
½ tatlı kaşığı acı biber sosu
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet kırmızı biber
2 adet havuç
600 gr. tavuk göğsü
tuz, zeytinyağı
Hazırlanışı:
- Pirinci geleneksel yöntemlerle pişirin.
- Sarımsağı soyup ince ince doğrayın. Soya sosu, sirke ve acısos ile karıştırın.
- Biberleri ve havuçları yıkayıp ince şeritler halinde doğrayın.
- Eti temizleyip küçük parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırıp eti beş dakika kadar kavurun. Havucu ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin.
- Sarımsaklı sosu ve biberleri ekleyip et ve havuç pişene kadar kavurun. Karışımı tuzla ve dilerseniz acı sosla tatlandırın.
- Pilavla karıştırarak veya pilavın yanında sıcak olarak servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder