PİRİNÇLİ TAVUK

Malzemeler:

250 gr. pirinç
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
½ tatlı kaşığı acı biber sosu
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet kırmızı biber
2 adet havuç
600 gr. tavuk göğsü
tuz, zeytinyağı

Hazırlanışı:

  1. Pirinci geleneksel yöntemlerle pişirin. 
  2. Sarımsağı soyup ince ince doğrayın. Soya sosu, sirke ve acısos ile karıştırın. 
  3. Biberleri ve havuçları yıkayıp ince şeritler halinde doğrayın. 
  4. Eti temizleyip küçük parçalar halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırıp eti beş dakika kadar kavurun. Havucu ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin. 
  5. Sarımsaklı sosu ve biberleri ekleyip et ve havuç pişene kadar kavurun. Karışımı tuzla ve dilerseniz acı sosla tatlandırın. 
  6. Pilavla karıştırarak veya pilavın yanında sıcak olarak servis ediniz. 

Hiç yorum yok: