
25 gr. tereyağı
40 gr. rendelenmiş parmesan peyniri
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 tutam hindistan cevizi
1 adet soğan
1 tutam taze fesleğen
300 gr kıyma
2 adet domates
150 gr. rendelenmiş kaşar
1 yemek kaşığı salça
3 diş sarımsak
1-2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
- Beşamel sosu daha önce tarif edildiği gibi hazırlayın.
- Lazanyaları bir tencerede haşlayın.
- Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın. Domatesleri küp küp doğrayın. Fesleğeni kıyın.
- Soğan ve sarımsağı zeytinyağında kavurun. Kıymayı ekleyin ve orta ateşte kavurmaya devam edin.Kıymanın kavrulmasına yakın domates, tuz ve salçayı ekleyin. Ara sıra karıştırarak pişirin. Piştikten sonra altını kapatıp fesleğeni ekleyin ve karıştırın.
- Fırın tepsisini yağlayıp en alta kıymalı sos ve beşamel sosundan ince bir tabaka koyun, üzerine rendelenmiş kaşar koyun. Malzemelerin üzerini kapatacak şekilde lazanyaları dizin. Bu kez bolca kıymalı sos ve beşamel sosu ekleyin ve tekrar üzerine kaşar rendeleyin. Malzemeyi tekrar lazanya ile örtün. Malzemeniz bitene kadar bu şekilde devam edin. En üste lazanyaları koyun ve üzerine parmesanı rendeleyerek 200°de 20 dakika kadar pişirin.
- Sıcak olarak servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder