
1 baş soğan
½ su bardağı un
½ demet maydanoz
1½ yemek kaşığı kırmızı pulbiber
1 bardak zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
- Karaciğerin zarını soyun, sinirli kısımlarını ayıklayın ve küçük küpler halinde doğrayın.
- Bu parçaları bir tabağa alın ve üzerine 1 kaşık kırmızı biber ekleyip iyice karıştırın. 30 dakika kadar dinlendirip, ciğer parçalarını una bulayın.
- Fazla unu akıttıktan sonra, kızdırdığınız yağda 1-2 dakika kadar kızartın. Yağını süzüp servis tabağına alın ve tuzunu ekleyin.
- Tavadaki yağın dörtte birini alın, üzerine yarım çorba kaşığı kırmızıbiber koyun. Ateşte iyice karıştırdıktan sonra, biberli yağı ciğerin üzerine gezdirip, dökün.
- Bu arada, ince ince doğrayıp, tuzla ovduğunuz soğanın suyunu süzün. Soğanı 1-2 dakika yağda kavurduktan sonra, temizleyip ince kıydığınız maydanoz ve soğanı karıştırarak piyaz yapın ve bu piyazı servis tabağının kenarına koyup, ciğerle birlikte servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder