ARNAVUT CİĞERİ

Malzemeler:

1 koyun ciğeri
1 baş soğan
½ su bardağı un
½ demet maydanoz
1½ yemek kaşığı kırmızı pulbiber
1 bardak zeytinyağı
tuz

Hazırlanışı:

  1. Karaciğerin zarını soyun, sinirli kısımlarını ayıklayın ve küçük küpler halinde doğrayın.
  2. Bu parçaları bir tabağa alın ve üzerine 1 kaşık kırmızı biber ekleyip iyice karıştırın. 30 dakika kadar dinlendirip, ciğer parçalarını una bulayın. 
  3. Fazla unu akıttıktan sonra, kızdırdığınız yağda 1-2 dakika kadar kızartın. Yağını süzüp servis tabağına alın ve tuzunu ekleyin. 
  4. Tavadaki yağın dörtte birini alın, üzerine yarım çorba kaşığı kırmızıbiber koyun. Ateşte iyice karıştırdıktan sonra, biberli yağı ciğerin üzerine gezdirip, dökün. 
  5. Bu arada, ince ince doğrayıp, tuzla ovduğunuz soğanın suyunu süzün. Soğanı 1-2 dakika yağda kavurduktan sonra, temizleyip ince kıydığınız maydanoz ve soğanı karıştırarak piyaz yapın ve bu piyazı servis tabağının kenarına koyup, ciğerle birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok: