4 adet enginar
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
200 gr. mantar
1,5 çay bardağı sıcak süt
1 çay bardağı çiğ krema
Tuz, karabiber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı:
- Yıkanmış ve ayıklanmış enginarları tuzlu limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
- Enginarların suyunu süzüp ısıya dayanıklı yağlanmış bir cam kaba dizin.
- Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Bir tencerede kızdırdığınız zeytinyağınında pembeleştirin. Unu ilave edin. Devamlı karıştırarak sıcak sütü ekleyin. 5 dakika karıştırarak pişirin.
- Hazırladığınız sosa, ince kesilmiş mantar, çiğ krema, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Karışımı tepsiye dizdiğiniz enginarların içlerine doldurun. Üzerlerini rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayın.
- 200 derece ısıtılmış fırında peynir eriyip, üzeri kızarana kadar 25 - 30 dakika tutun. (Üstü kızarana kadar.)
- Sıcak olarak servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder