ENGİNAR OGRATEN

Malzemeler:

4 adet enginar
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
200 gr. mantar
1,5 çay bardağı sıcak süt
1 çay bardağı çiğ krema
Tuz, karabiber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri



Hazırlanışı:

  1. Yıkanmış ve ayıklanmış enginarları tuzlu limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Enginarların suyunu süzüp ısıya dayanıklı yağlanmış bir cam kaba dizin. 
  3. Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Bir tencerede kızdırdığınız zeytinyağınında pembeleştirin. Unu ilave edin. Devamlı karıştırarak sıcak sütü ekleyin. 5 dakika karıştırarak pişirin. 
  4. Hazırladığınız sosa, ince kesilmiş mantar, çiğ krema, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Karışımı tepsiye dizdiğiniz enginarların içlerine doldurun. Üzerlerini rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayın. 
  5. 200 derece ısıtılmış fırında peynir eriyip, üzeri kızarana kadar 25 - 30 dakika tutun. (Üstü kızarana kadar.) 
  6. Sıcak olarak servis ediniz. 

Hiç yorum yok: