MAKŞOR (MARDİN USULÜ NOHUT YEMEĞİ)

Malzemeler:

600 gr. koyun kuşbaşı
500 gr. nohut
2 kaşık sıvı yağ
3 bardak sıcak su
tuz, karabiber

Hazırlanışı:

  1. Nohutları haşlayın. Haşlanan nohutları suda bekletin ve yumuşamış olan kabuklarını çıkartın. Kabuklarını çıkartırken nohutlar ikiye bölünecektir. Yemek ismini de buradan almıştır, "makşor" Arapça'da kırık anlamına gelmektirdir.
  2. Sıvıyağı bir tencerede kızdırın ve kuşbaşı etleri kısık ateşte pişirin. Pişmiş olan etlerin üzerine nohutu, tuzu ve sıcak suyu (nohutların üzerini geçecek kadar olmalıdır.) ekleyin. 
  3. İki üç taşım pişirim, kıvamlı bir hal aldığında altını kapatın.
  4. Pirinç pilavı ile sıcak olarak servis ediniz. 

Hiç yorum yok: