600 gr. koyun kuşbaşı
500 gr. nohut
2 kaşık sıvı yağ
3 bardak sıcak su
tuz, karabiber
Hazırlanışı:
- Nohutları haşlayın. Haşlanan nohutları suda bekletin ve yumuşamış olan kabuklarını çıkartın. Kabuklarını çıkartırken nohutlar ikiye bölünecektir. Yemek ismini de buradan almıştır, "makşor" Arapça'da kırık anlamına gelmektirdir.
- Sıvıyağı bir tencerede kızdırın ve kuşbaşı etleri kısık ateşte pişirin. Pişmiş olan etlerin üzerine nohutu, tuzu ve sıcak suyu (nohutların üzerini geçecek kadar olmalıdır.) ekleyin.
- İki üç taşım pişirim, kıvamlı bir hal aldığında altını kapatın.
- Pirinç pilavı ile sıcak olarak servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder