MANTARLI ET SOTE

Malzemeler:

300 gr. kuşbaşı et
200 gr. mantar
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet domates
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı sıcak su
kırmızıbiber, kimyon, tuz

Hazırlanışı:

  1. Kuşbaşı eti kavurun. Soğanı ve sarımsağı yemeklik, domatesi küp küp doğrayın. 
  2. Tereyağını bir tencerede eritin. Sarımsak ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri, mantarı ve domatesi ekleyip kavurmaya devam edin. 
  3. Sıcak suyu, salçayı ve baharatları ekleyin. Orta ateşte 1-2 taşım kaynatın ve altını kapatın.
  4. Yanında pirinç pilavı ile servis ediniz. 

Hiç yorum yok: