6 adet konserve enginar
18 adet orta boy karides
1 yemek kaşığı tereyağı
1 diş sarmısak
1 çay kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı hardal
3 adet marul yaprağı
1 adet yeşil soğan
1 yemek kaşığı kıyılmış taze fesleğen
1 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
- Marul yapraklarını ince ince kıyın. Yeşil soğan ve fesleyeni doğrayın.
- Limon suyu, mayonez, zeytinyağı ve tuzu bir kapta çırpın.
- Bir tavanın içinde tereyağını kızdırın ve karidesleri soteleyin. Dövülmüş sarmısak, tuz ve hardalla 2 dakika çevirip, soya sosunu ekleyin.
- Karidesler piştikten sonra, sebzeleri karideslere ekleyin. 1-2 dakika kısık ateşte çevirin.
- Hazırladığınız sosu sebzeli karideslerin içine katın. Sosun karideslere iyice karışmasını sağlayarak kısık ateşte, 1-2 dakika karıştırarak pişirin.
- Enginarları limonlu ve zeytinyağlı suda 4 dakika kadar haşlayın. Sapları alta gelecek şekilde servis tabağını yerleştirin.
- Hazırladığınız karidesli harcı enganarların üzerine yerleştirip, sıcak olarak servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder