KARİDESLİ ENGİNAR

Malzemeler:

6 adet konserve enginar
18 adet orta boy karides
1 yemek kaşığı tereyağı
1 diş sarmısak
1 çay kaşığı soya sosu

1 çay kaşığı hardal
3 adet marul yaprağı
1 adet yeşil soğan
1 yemek kaşığı kıyılmış taze fesleğen
1 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı:


  1. Marul yapraklarını ince ince kıyın. Yeşil soğan ve fesleyeni doğrayın.
  2. Limon suyu, mayonez, zeytinyağı ve tuzu bir kapta çırpın.
  3. Bir tavanın içinde tereyağını kızdırın ve karidesleri soteleyin. Dövülmüş sarmısak, tuz ve hardalla 2 dakika çevirip, soya sosunu ekleyin. 
  4. Karidesler piştikten sonra, sebzeleri karideslere ekleyin. 1-2 dakika kısık ateşte çevirin.
  5. Hazırladığınız sosu sebzeli karideslerin içine katın. Sosun karideslere iyice karışmasını sağlayarak kısık ateşte, 1-2 dakika karıştırarak pişirin. 
  6. Enginarları limonlu ve zeytinyağlı suda 4 dakika kadar haşlayın. Sapları alta gelecek şekilde servis tabağını yerleştirin.
  7. Hazırladığınız karidesli harcı enganarların üzerine yerleştirip, sıcak olarak servis ediniz. 

Hiç yorum yok: