
500 gr. haşlanmış kuru fasülye
Yarım kangal sucuk
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı salça
2 su bardağı sıcak su
kırmızı biber, tuz
Hazırlanışı:
- Soğanı yemeklik doğrayın. Sucuğu 1 cm kalınlığında doğrayın.
- Tereyeğını bir tencerede eritin. Soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Haşlanmış fasülyeyi ekleyin. Üzerine suyu (fasülyelerin üzerini geçecek kadar), salçayı ve baharatları ekleyin.
- Bir tavada sucukları pişirin. 1-2 taşım kaynamış olan fasülyeye sucukları ekleyin.
- Kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirdikten sonra, yanında pirinç pilavı ile servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder