
2 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı tuzsuz iç badem
Tereyağı (bir çorba kaşığı)
1 ufak boy kuru soğan
1 çay kaşığı öğütülmüş toz beyaz biber
Tuz
3 bardak su
Hazırlanışı:
- Pirinci yıkayıp, ıslatın ve dinlendirin. Kabuğu soyulmuş bademi fırında 100 derecede 10-15 dakika fırınlayın arada alt üst olacak şekilde karıştırın ve hafif renk almasını sağlayın.
- Tencerede tereyağını eritip kuru soğanı ince rendeleyip tereyağında tuz ekleyip kavurun. Bademleri de ekleyip kavurun.
- Pirinci ekleyip soğan rendeli bademlerle iyice karıştırın. Suyu ekleyip tencerenin altını kısıp pirinç pilavı pişirir gibi pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder