BADEMLİ İÇ PİLAVI

Malzemeler:


2 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı tuzsuz iç badem
Tereyağı (bir çorba kaşığı)
1 ufak boy kuru soğan
1 çay kaşığı öğütülmüş toz beyaz biber
Tuz
3 bardak su


Hazırlanışı:
  1. Pirinci yıkayıp, ıslatın ve dinlendirin. Kabuğu soyulmuş bademi fırında 100 derecede 10-15 dakika fırınlayın arada alt üst olacak şekilde karıştırın ve hafif renk almasını sağlayın.
  2. Tencerede tereyağını eritip kuru soğanı ince rendeleyip tereyağında tuz ekleyip kavurun. Bademleri de ekleyip kavurun. 
  3. Pirinci ekleyip soğan rendeli bademlerle iyice karıştırın. Suyu ekleyip tencerenin altını kısıp pirinç pilavı pişirir gibi pişirin.

Hiç yorum yok: