BAKLAVA HAMURUNDA SARILMIŞ LEVREK

Malzemeler:

4 adet levrek fileto
3 adet kuru soğan
200 gr. beyaz balık eti
200 gr. krema
16 yaprak baklava hamuru
tuz, zeytinyağı

Hazırlanışı:
  1. Levrekleri tavada pişirin ve soğumaya bırakın. 
  2. Soğanları piyazlık doğrayın ve kızdırılmış zeytinyağında soteleyin ve soğumaya bırakın. 
  3. Beyaz balık eti ve kremayı rondoda çekip balık macununu yapın. 
  4. Baklava hamurunu tezgaha serin. Üzerine balık macunu sürün, levrek filetosunu koyun. Filetonun üzerine soğan sotesini ekleyin ve tekrar balık macunu sürüp baklava hamuruyla kapatınız.
  5. Yağlanmış bir fırın kabında 180 derecede 12 dakika kadar pişiriniz. 
  6. Zeytinyağlı  roka ve patatesli mantar sote ile servis ediniz. 

Hiç yorum yok: