YUFKALI KÖFTE RULOSU

Malzemeler:

600 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığıı kimyon
1 tatlı kaşığı yenibahar
300 gr. un
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
10 gr. tuz
150 ml. su

Hazırlanışı:
  1. Soğanı rendeleyin, maydanozu kıyın. Bir kabın içerisinde kıyma, soğan, baharatlar, sarımsak, 2 adet yumurta ve maydanozu karıştırarak yoğuruyoruz.
  2. Ayrı bir kapta un, tuz, su, 1 yumurta ve şekeri karıştırarak sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru bir merdane yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın.
  3. Kıymayı, hazırladığınız hamurun üzerine ince bir tabaka halinde sürün ve yuvarlayarak rulo haline getirin. Rulo yaptığınız kebapları 2 cm. genişliğinde kesip ızgarada önlü arkalı pişirin.
  4. Yanında yoğurt ve maydanozla kavrulmuş soğan ile servis ediniz. 
Not: Dilerseniz hamur açmak yerine iki kat hazır yufka ile yemeğimizi hazırlayabilirsiniz. 

Hiç yorum yok: