600 gr. kıyma

2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığıı kimyon
1 tatlı kaşığı yenibahar
300 gr. un
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
10 gr. tuz
150 ml. su
Hazırlanışı:
- Soğanı rendeleyin, maydanozu kıyın. Bir kabın içerisinde kıyma, soğan, baharatlar, sarımsak, 2 adet yumurta ve maydanozu karıştırarak yoğuruyoruz.
- Ayrı bir kapta un, tuz, su, 1 yumurta ve şekeri karıştırarak sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru bir merdane yardımıyla açabildiğiniz kadar ince açın.
- Kıymayı, hazırladığınız hamurun üzerine ince bir tabaka halinde sürün ve yuvarlayarak rulo haline getirin. Rulo yaptığınız kebapları 2 cm. genişliğinde kesip ızgarada önlü arkalı pişirin.
- Yanında yoğurt ve maydanozla kavrulmuş soğan ile servis ediniz.
Not: Dilerseniz hamur açmak yerine iki kat hazır yufka ile yemeğimizi hazırlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder