
1 adet soğan
1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
½ çay bardağı süt
½ çay bardağı ayçiçek yağı
Bir tutam tuz
1 su bardağı haşlanmış pirinç
3 adet siyah zeytin
1-2 dal taze fesleğen
½ orta boy domates
½ limon
1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
- Piliçleri haşlayın. Piliç butlarını iç kemiklerini bıçakla aldıktan sonra tuzlayın. Soğanı piyazlık doğrayın.
- Büyükçe bir tavada tereyağını eritin ve soğanların yarısını pembeleşinceye kadar kavurun. Haşlanmış pirinci ekleyip sotelemeye devam edin. Süt ve kaşar peynirini ekleyin.
- Piliç butlarını ayçiçek yağında kavurun.
- Başka bir tavada erittiğiniz tereyağında sırasıyla piyazlık doğradığınnız yarım soğan, küp küp doğranmış domates, zeytin, fesleğen, ufak parçalar halinde kesilmiş limon kabuğunu koyup güzelce soteleyin.
- Tabağın ortasına pirinç pilavını, üzerine piliç butunu ve en üstüne de domatesli karışımı koyarak servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder