TAVADA PİLİÇ BUT

Malzemeler:

4 adet piliç butu
1 adet soğan
1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
½ çay bardağı süt
½ çay bardağı ayçiçek yağı
Bir tutam tuz
1 su bardağı haşlanmış pirinç
3 adet siyah zeytin
1-2 dal taze fesleğen
½ orta boy domates
½ limon
1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:
  1. Piliçleri haşlayın. Piliç butlarını iç kemiklerini bıçakla aldıktan sonra tuzlayın. Soğanı piyazlık doğrayın.
  2. Büyükçe bir tavada tereyağını eritin ve soğanların yarısını pembeleşinceye kadar kavurun. Haşlanmış pirinci ekleyip sotelemeye devam edin. Süt ve kaşar peynirini ekleyin. 
  3. Piliç butlarını ayçiçek yağında kavurun.
  4. Başka bir tavada erittiğiniz tereyağında sırasıyla piyazlık doğradığınnız yarım soğan, küp küp doğranmış domates, zeytin, fesleğen, ufak parçalar halinde kesilmiş limon kabuğunu koyup güzelce soteleyin. 
  5. Tabağın ortasına pirinç pilavını, üzerine piliç butunu ve en üstüne de domatesli karışımı koyarak servis ediniz. 

Hiç yorum yok: