BALKABAĞI GÜVECİ

Malzemeler:

1 adet tavuk but
1 adet tavuk göğüs
150 gr. balkabağı
1 adet kereviz
6 adet taze patates (veya 3 adet normal patates)
1 adet havuç
1 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
tuz, karabiber, kekik

Hazırlanışı:
  1. Tavukları 1 litre suda haşlayın. Haşlanmış tavukları sudan alıp kuşbaşı doğrayın.
  2. Patates, kereviz, havuç ve balkabağını küp küp doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayın. Kereviz saplarını ince ince kıyın.
  3. Patates, balkabağı, kereviz ve havucu bir tencerede haşlayın. 
  4. Bir tencerede kızdırdığınız zeytinyağında pembeleşinceye kadar soğanları kavurun. Üzerine haşladığınız sebzeleri ve unu ekleyerek kavurmaya devam edin.
  5. Tavukları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun ve hazırladığınız tavuk suyunu sıcak olarak ekleyin. 
  6. Bir taşım kaynattıktan sonra tuz, karabiber, kekik ve kereviz saplarını ekleyin ve bir taşım daha pişirin. 
  7. Yemeğin suyu kıvamlı bir hale geldikten sonra altını kapatın.
  8. 5 dakika kadar dinlendirip sıcak olarak servis ediniz.

Hiç yorum yok: