1 adet tavuk but
1 adet tavuk göğüs
150 gr. balkabağı
1 adet kereviz
6 adet taze patates (veya 3 adet normal patates)
1 adet havuç
1 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı:
- Tavukları 1 litre suda haşlayın. Haşlanmış tavukları sudan alıp kuşbaşı doğrayın.
- Patates, kereviz, havuç ve balkabağını küp küp doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayın. Kereviz saplarını ince ince kıyın.
- Patates, balkabağı, kereviz ve havucu bir tencerede haşlayın.
- Bir tencerede kızdırdığınız zeytinyağında pembeleşinceye kadar soğanları kavurun. Üzerine haşladığınız sebzeleri ve unu ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Tavukları ekleyip 1-2 dakika daha kavurun ve hazırladığınız tavuk suyunu sıcak olarak ekleyin.
- Bir taşım kaynattıktan sonra tuz, karabiber, kekik ve kereviz saplarını ekleyin ve bir taşım daha pişirin.
- Yemeğin suyu kıvamlı bir hale geldikten sonra altını kapatın.
- 5 dakika kadar dinlendirip sıcak olarak servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder