250 gr. soyulmuş balkabağı
1 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı krema
1 adet tavuk kemiği
½ havuç
Bir tutam kereviz yaprağı
Bir tutam taze kekik
1 çay kaşığı tuz
30 gr. keçi peyniri
Hazırlanışı:
- Kereviz yapraklarını ufak ufak, havuçları halka halka doğrayınız.
- Bir tencerede tavuk kemiğini, kereviz yapraklarını, havuç ve tuzu 2 litre su içerisinde kaynatınız.
- Balkabağını küçük parçalar halinde doğrayınız. Soğanları julyen, sarımsakları da küçük küçük doğrayınız.
- Diğer bir tencerede tereyağını eritip, önce soğanları ve sarımsakları ekleyiniz ve pembeleşene kadar kavurunuz. Balkabağını ekleyerek 1-2 dakika kavurunuz ve unu ekleyiniz. Hazırladığınız tavuk suyunu ve kremayı ekleyiniz ve kaynatınız.
- Çorbamız kaynadıktan sonra el blendırıyla çekip süzgeçten geçiriniz.
- Servis tabağına koyduktan sonra içine misket büyüklüğünde toplar haline getirdiğiniz keçi peynirlerini atarak, sıcak olarak servis ediniz.
2 yorum:
kereviz yaprağı ve taze kekik yerine taze zencefil ve muskat ekleyerek de deneyebilirsin, epey yakışıyor.
Bir dahaki yapışımda deneyeceğim! :)
Yorum Gönder