KREMALI BALKABAĞI ÇORBASI

Malzemeler:

250 gr. soyulmuş balkabağı
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı krema
1 adet tavuk kemiği
½ havuç
Bir tutam kereviz yaprağı
Bir tutam taze kekik
1 çay kaşığı tuz
30 gr. keçi peyniri


Hazırlanışı:
  1. Kereviz yapraklarını ufak ufak, havuçları halka halka doğrayınız. 
  2. Bir tencerede tavuk kemiğini, kereviz yapraklarını, havuç ve tuzu 2 litre su içerisinde kaynatınız.
  3. Balkabağını küçük parçalar halinde doğrayınız. Soğanları julyen, sarımsakları da küçük küçük doğrayınız.
  4. Diğer bir tencerede tereyağını eritip, önce soğanları ve sarımsakları ekleyiniz ve pembeleşene kadar kavurunuz. Balkabağını ekleyerek 1-2 dakika kavurunuz ve unu ekleyiniz. Hazırladığınız tavuk suyunu ve kremayı ekleyiniz ve kaynatınız.
  5. Çorbamız kaynadıktan sonra el blendırıyla çekip süzgeçten geçiriniz. 
  6. Servis tabağına koyduktan sonra içine misket büyüklüğünde toplar haline getirdiğiniz keçi peynirlerini atarak, sıcak olarak servis ediniz.

2 yorum:

Toplu Taşıt Yolcusu dedi ki...

kereviz yaprağı ve taze kekik yerine taze zencefil ve muskat ekleyerek de deneyebilirsin, epey yakışıyor.

Melis dedi ki...

Bir dahaki yapışımda deneyeceğim! :)