1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
Hazırlanışı:
- Tüm malzemeleri karıştırma kabına alın ve kabaca karıştırıp şekeri ekleyin.
- Yumurtaları ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru streç filme sarıp bir iki saat buzdolabında dinlendirin.
- Buzdolabından çıkardıktan sonra hamuru yarım santimetre kalınlığında açın. Açtığınız hamuru kalıplarla kesip 180 derece 10 dakika fırınlayın.
- Üstünü glazür ve süsleme malzemeleri ile süsleyip servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder