ZENCEFİLLİ YILBASI KURABİYESİ

Malzemeler:


1 su bardağı un 
1 çay kaşığı kabartma tozu 
1 tatlı  kaşığı toz zencefil 
1 çay kaşığı tarçın 
3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
1 su bardağı toz şeker 
2 adet yumurta
Hazırlanışı: 
  1. Tüm malzemeleri karıştırma kabına alın ve kabaca karıştırıp şekeri ekleyin.  
  2. Yumurtaları ekleyin ve  yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru streç filme sarıp bir iki saat buzdolabında dinlendirin.
  3. Buzdolabından çıkardıktan sonra hamuru yarım santimetre kalınlığında açın. Açtığınız hamuru kalıplarla kesip  180 derece 10 dakika fırınlayın.
  4. Üstünü glazür ve süsleme malzemeleri ile süsleyip servis ediniz.

Hiç yorum yok: