KABAKLI KİŞ

Malzemeler:
2 adet kabak
4 dilim jambon
1 adet yumurta
50 gr. taze kaşar rendesi
2 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı tereyağı
karabiber, tuz
Hazırlanışı:
  1. Jambonları ince şeritler halinde kesin ve bir tavada erittiğiniz tereyağında pişirin.
  2. Yumurta, süt, krema, karabiber ve tuzu bir kapta iyice karıştırın.
  3. Kabakları ikiye bölerek her parçanın içini bir kaşıkla oyun. Kabak içlerini rendeleyin ve hazırladığınız sütlü karışıma ekleyin. 
  4. Kabakları bir fırın tepsisine dizin. İçine jambonları, üzerine de hazırladığınız karışımı dökün. Hepsinin üzerine rendelenmiş kaşarları serpin. 
  5. 180°de önceden ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin. (Üzerleri kızarıncaya kadar.)
  6. Sıcak olarak servis ediniz. 


Hiç yorum yok: