Malzemeler:
1 adet büyük boy pancar
1 adet soğan
1-2 adet defne yaprağı
1 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı zencefil-sarımsak macunu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kişniş
1/2 çay kaşığı zerdeçal
1/2 yemek kaşığı Garam masala
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
1 büyük boy domates veya domates püresi
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 yemek kaşığı kırmızı biber
Hazırlanışı:
1. Pirinci ıslatın.
2. Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırın. Kimyon, defne ve kakuleyi hafifçe kavurun. Doğranmış soğanları ekleyerek rengi değişene kadar kavurun.
3. Sırasıyla zencefil-sarımsak macununu, domates püresini, yoğurdu, tuzu, Zerdeçal, kırmızı biber ve garam masalayı ekleyin. Macun kıvamına gelene kadar pişirin.
4. Rendelenmiş pancarı ekleyin. Biraz kavurduktan sonra pişmesi için kısık ateşte bırakın. Kıvamlı olmadığını düşünürseniz biraz su ekleyebilirsiniz.
5. Pirinci ekleyin üzerine sıcak su koyarak kısık ateşte pişmeye bırakın.
6. Pirinç pişince ocaktan alıp, 5-10 dakika dinlendirin ve sıcak olarak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder