PATLICAN YEMEĞI

 Malzemeler:

5 adet bostan patlıcanı veya 1 kavanoz közlenmiş patlican

adet soğan

adet yeşil biber

2 adet domates

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

1çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

1. Soğanları yemeklik doğrayın. Yeşil biberleri ve domatesleri küçük küçük doğrayın. Patlıcanı közleyip temizleyin, doğrayın. 

2. Zeytinyağını bir tencerede kızdırin. Doğradığınız yemeklik soğanları kızmış yağda kavurun ve biberleri ekleyin. 

3. Domatesleri ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine patlıcanları ve baharatları ekleyin. Kısık ateşte kıvamını alana kadar pişirin. 

4. Üzerine sarımsaklı yoğurt koyarak, sıcak olarak servis ediniz. 


Hiç yorum yok: