2 adet lüfer balığı
4 çorba kaşığı tereyağı
2 adet limonun suyu
1 adet limon
2 kaşık mantar
1 adet soğan
1 kahve fincanı domates rendesi
1/2 demet maydanoz
Hazırlanışı:
- Temizlenmiş balıklar tuzlayıp biberleyiniz.
- Mantarları ve soğanları ince ince doğrayıp bir tavada kavurunuz. Maydanozları ince ince kıyınız. Limonları dilimleyiniz.
- Balığın karnı açılarak, içine limon, maydanoz, mantar ve soğanları doldurunuz. Doldurulmuş balıklar fırın tepsisine koyunuz.
- Limon suyu ve domates rendesi bir kapta karıştırılır ve bu karışım balıkların üzerine dökünüz.
- Tereyağ dilimleri balıkların yanlarına dizilip 150 derece fırında 30 dakika pişiriniz.
- Sıcak olarak servis ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder