FIRINDA LÜFER

Malzemeler:

2 adet lüfer balığı
4 çorba kaşığı tereyağı
2 adet limonun suyu
1 adet limon 
2 kaşık mantar
1 adet soğan
1 kahve fincanı domates rendesi 
1/2 demet maydanoz 
karabiber, tuz

Hazırlanışı:
  1. Temizlenmiş balıklar tuzlayıp biberleyiniz. 
  2. Mantarları ve soğanları ince ince doğrayıp bir tavada kavurunuz. Maydanozları ince ince kıyınız. Limonları dilimleyiniz. 
  3. Balığın karnı açılarak, içine limon, maydanoz, mantar ve soğanları doldurunuz. Doldurulmuş balıklar fırın tepsisine koyunuz. 
  4. Limon suyu ve domates rendesi bir kapta karıştırılır ve bu karışım balıkların üzerine dökünüz.
  5. Tereyağ dilimleri balıkların yanlarına dizilip 150 derece fırında 30 dakika pişiriniz. 
  6. Sıcak olarak servis ediniz. 

Hiç yorum yok: