Malzemeler
400 gr ayva (2 adet)
100 gr havuç
100 gr patates (küp doğranmiş)
I çay kașığı tozșeker
1 çay kașığı tuz
1 diş sarımsak
100 ml zeytinyağı
100 gr arpacık sogan
2 damla limon suyu
Hazırlanışı
Ayvaları soyduktan sonra ikiye
bölüyoruz. Ayvaların ortalarını
temizleyip, içlerini oyuyoruz
Kararmaması için limonlu suda
bekletiyoruz. Ocağa aldığımız
tenceremize bir miktar zeytinyağı
koyup soğanı, sarımsağı daha sonra
havucu ekleyip kavuruyoruz. Kalan
zeytinyağı, limon suyu, șeker, tuz ve
300 ml suyla bir sos yapıyoruz
Sosun içerisine küp küp doğranmış
patatesleri koyup, 10 dakika sonra
ayvaları da ekleyerek 5 dakika
pișirip soğumaya bırakıyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder