ZEYTİNYAĞLI AYVA

 Malzemeler

400 gr ayva (2 adet)

100 gr havuç

100 gr patates (küp doğranmiş)

I çay kașığı tozșeker

1 çay kașığı tuz

1 diş sarımsak

100 ml zeytinyağı

100 gr arpacık sogan

2 damla limon suyu


Hazırlanışı

Ayvaları soyduktan sonra ikiye

bölüyoruz. Ayvaların ortalarını

temizleyip, içlerini oyuyoruz

Kararmaması için limonlu suda

bekletiyoruz. Ocağa aldığımız

tenceremize bir miktar zeytinyağı

koyup soğanı, sarımsağı daha sonra

havucu ekleyip kavuruyoruz. Kalan

zeytinyağı, limon suyu, șeker, tuz ve

300 ml suyla bir sos yapıyoruz

Sosun içerisine küp küp doğranmış

patatesleri koyup, 10 dakika sonra

ayvaları da ekleyerek 5 dakika

pișirip soğumaya bırakıyoruz

Hiç yorum yok: