FRIED RICE (KIZARMIŞ PİLAV)

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç (tercihen bir gün önceden pişirilmiş ve soğutulmuş)

2 yemek kaşığı sıvı yağ (tereyağı da kullanabilirsiniz)

1 adet soğan (ince doğranmış)

1 diş sarımsak (ezilmiş)

1 adet havuç (küçük küpler halinde doğranmış)

1/2 su bardağı dondurulmuş bezelye

2 adet yumurta (çırpılmış)

3 yemek kaşığı soya sosu

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

2 yemek kaşığı susam yağı (isteğe bağlı, daha fazla lezzet katmak için)

 

Yapılışı:


1. Eğer önceden pişirilmiş pirinciniz yoksa, pirinci normal şekilde haşlayın ve soğutun. Fried rice için pilavın soğuk olması çok önemli. Taze pişmiş pilav kullanmak, pirinçlerin yapışmasına neden olabilir.

2. Havuçları ve diğer sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın. Bezelyeyi de bir süre sıcak su ile çözün, eğer dondurulmuşsa.

3. Geniş bir tavada veya wok'ta, biraz sıvı yağ ile çırpılmış yumurtaları pişirin. Yumurtalar piştikten sonra bir kenara alın.

4. Aynı tavaya biraz daha sıvı yağ ekleyin ve doğranmış soğanı, sarımsağı kavurun. Soğanlar şeffaflaşmaya başladığında havuçları ve bezelyeleri ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika kadar kavurun.

5. Soğutulmuş pilavı tavaya ekleyin ve iyice karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun. Pilav tanelerinin ayrılmasına dikkat edin.

6. Pişirdiğiniz yumurtaları tavaya ekleyin ve karıştırarak pilavla iyice harmanlanmasını sağlayın.

7. Soya sosunu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Karıştırarak tüm malzemelerin sosla iyice karışmasını sağlayın.

8. Son olarak, isteğe bağlı olarak susam yağı ve/veya tavada çevrilmiş susam ekleyebilirsiniz. Bu, pilavınıza ekstra bir lezzet katacaktır.

9. Fried rice'iniz hazır! Sıcak servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: