Malzemeler:
1 adet büyük pancar
250 g makarna (penne, spagetti veya istediğiniz türde)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (doğranmış)
100 ml krema (isteğe bağlı)
50 g beyaz peynir veya parmesan peyniri
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber
Üzeri için ceviz veya fesleğen (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
1. Pancarı kabuğuyla birlikte yumuşayana kadar (yaklaşık 30-40 dakika) haşlayın. Soğuduktan sonra kabuğunu soyup küp küp doğrayın.
2. Büyük bir tencerede tuzlu su kaynatın ve makarnayı paketteki talimatlara göre haşlayın. Suyunu süzüp bir kenara alın.
3. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve doğranmış sarımsakları ekleyerek 1-2 dakika kavurun. Haşlanmış pancarları, krema (isteğe bağlı), limon suyu, tuz ve karabiberi blendera koyup pürüzsüz bir sos haline getirin.
4. Haşlanmış makarnayı tavaya alın ve üzerine pancarlı sosu ekleyin. Orta ateşte 2-3 dakika karıştırarak sosun makarnaya iyice işlemesini sağlayın.
5. Üzerine ufalanmış beyaz peynir veya parmesan serpin.
6. İsteğe bağlı olarak ceviz veya taze fesleğenle süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder